Veel vrijgevigheid in Marokko rondom Offerfeest

marokko
9
14 okt '13
De nieuwe regeringsleden van het Marokkaans parlement krijgen direct te maken met de vrijgevigheid van het Koninklijk Paleis van Marokko.

Het koninklijk orgaan gaat namelijk schapen uitdelen aan alle regeringsleden ter gelegenheid van Eid ul-Adha. Ministers die deel uitmaakten van Benkirane I en nu vertrekken kunnen ook een offer verwachten. Sinds Hassan II is het bij de monarchie een traditie om schapen weg te geven tijdens het islamitisch feest. De dieren zijn afkomstig uit het kroondomein van Mohammed VI en daar mag iedereen van profiteren.

Volgens de krant Akhbar Al Yaoum kregen zelfs tegenstanders van Hassan II een schaap. De minister van Landbouw Aziz Akhannouch volgt dat voorbeeld en schonk tientallen schapen aan chauffeurs van ministers. Hoewel de parlementsleden genoeg geld hebben om zelf een offer te kunnen kopen kan het als een gebaar van vrijgevigheid beschouwd worden.

Rijke Marokkanen
In Marokko is het vrij normaal dat rijke personen offers financieren voor de arme landgenoten zodat ook zij optimaal kunnen genieten van de mooie dag. Hoewel de namen van gulle gevers vrij nooit bekend gemaakt worden schenken rijkelui jaarlijks duizenden schapen. Een mooi voorbeeld daarvan is die van een veekweker uit Ould Ziane. Hij geeft elk jaar 200 schapen weg.

© Redactie 2013
marokko
koninklijk paleis
offerfeest
schapen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi