Marokkaanse schapen binnenkort naar Israël

marokko
41
16 okt '13
Tot voor kort was het nog niet helemaal bekend dat Marokkaanse schapen internationale waarde hebben.

Volgens de Marokkaanse krant Al Massae wil het Israëlisch leger een grote hoeveelheid horens van gazelles en schapen uit Marokko halen. De horens zijn vooral tijdens joodse feesten zoals Yom Kippur en Roch Hachana belangrijk. De krant meldde dit nadat er in de Israëlische krant Yediot Aharonot een artikel verscheen over het voornemen nadat de minister van Defensie zich hierover had uitgesproken.

Hij liet ook duidelijk weten hoe de verhoudingen tussen beide landen liggen door te stellen dat er helemaal geen tussenpersonen nodig zijn om de handel te drijven. Vertegenwoordigers van het zionistisch leger kunnen de benodigde horens 'gewoon' zelf uit Marokko halen. Omdat Israël de horens zelf uit de traditionele souks in Marokko haalt kan het 50% van de kosten besparen.

De minister is vooral geïnteresseerd in de horens van gazelles die afkomstig zijn uit het Midden-Atlas gebied. Het Offerfeest is een uitstekende mogelijkheid om voldoende aanbod te verkrijgen voor de komende Joodse feesten. Bij de joden vormen horens namelijk heilige producten genaamd 'sjofar'. Tijdens religieuze rituelen symboliseert de horen een trompet waarvan de klank Israëlische stammen moet herenigen tijdens de uittocht.

De hoorn gebruikt men ook als joods instrument voor het maken van muziek tijdens rituelen.

Normalisering
Het bovenstaand verhaal zal menig Marokkaan vreemd in de oren klinken. Het Marokkaans parlement is namelijk bezig met een wetsvoorstel die het mogelijk moet maken om elke normalisering met Israël strafbaar te maken. Hoe dit er in de precies uit komt te zien is nog niet bekend.

© Redactie 2013
marokko
israël
schapen
jodendom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi