Marokko komt met speciaal handboek tegen kanker

marokko
2
17 okt '13
Marokkaanse Kanker Vereniging (CMS) hield zaterdag in Mohammedia een wetenschappelijke vergadering voor de presentatie van het handboek.

Het boek staat vol met informatie en heet officieel 'Handboek van de klinische oncologie: fundamentele en praktische kennis'. Dit boek van 752 pagina's nam twee jaar werk in beslag en is door alleen Marokkanen gemaakt. Honderd specialisten werkten aan de samenstelling ervan. Alle soorten kankers komen in het boek voor waaronder borst- en maagkanker. Voor Marokko is een dergelijk boek van essentieel belang omdat er 40.000 Marokkanen getroffen zijn door de ziekte.

Jaarlijks overlijden miljoenen mensen wereldwijd aan kanker. De handleiding breng onder meer de vaardigheden en kennis die er beschikbaar is samen om medische studenten, huisartsen en specialisten een handje te helpen zodat zij de zorg voor kankerpatiënten kunnen verbeteren. Professor Ali Tahri is de coördinator van de redactie en ziet meer in het boek. Voor hem is het een uiting van solidariteit met de zieken en een gebaar van erkenning voor de prestaties en bijdragen van vooraanstaande Marokkaanse oncologen.

Een heruitgave moet in 2016 worden uitgebracht. Tot die tijd is verder onderzoek en ontwikkeling van de behandelingen tegen kanker de enige oplossing om 'de ziekte van de eeuw' een halt toe te roepen.

© Redactie 2013
marokko
mohammedia
kanker
gezondheid
ziekte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi