Campagne mislukt: nog steeds meisjes achtergelaten in Marokko

marokko
33
21 okt '13
Een grote campagne die huwelijksdwang en het achterlaten van jongeren na een vakantie in het buitenland moet helpen tegengaan, heeft nauwelijks iets opgeleverd.

Dat meldt dagblad Trouw maandag na een rondgang langs verschillende scholen. In de campagne worden jongeren die vrezen dat zij op vakantie in het buitenland worden achtergelaten of worden gedwongen te trouwen erop gewezen dat zij een noodplan kunnen invullen. De campagne ging in juni 2009 van start. Jaarlijks zouden tientallen meisjes, maar ook jongens, niet terugkeren in de schoolbanken na een vakantie in het buitenland.

Geregeld zouden zij zijn achtergelaten of uitgehuwelijkt. Het ministerie van Sociale Zaken erkent volgens de krant dat nog niet is gemeten hoe veel noodplannen zijn ingevuld. Uit een rondgang langs de grote roc's in Amsterdam, Flevoland en Midden-Nederland, bij Zadkine en Albeda in Rotterdam en het Haagse Mondriaan zou echter blijken dat de afgelopen maanden geen enkel noodplan is ingevuld.

Ondertussen meldt de stichting Steun Remigranten dat deze zomer opnieuw pubermeisjes en jonge vrouwen zijn achtergelaten in Turkije en Marokko.

© Novum 2013
huwelijk
trouwen
marokko
turkije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi