Honderden Marokkanen strijden met eigen groep tegen Assad

marokko
32
22 okt '13
Ruim 1200 Marokkaanse burgers zouden zij aan zij met verschillende jihadgroeperingen tegen de troepen van Assad vechten.

Dat zegt Ashraf Jouied, een jonge student uit Tetouan die zich onlangs bij een militie in Damascus voegde volgens Al Khabar. Deze militie heeft ongeveer 40 Marokkaanse strijders terwijl 500 andere Marokkanen zich groepeerden en samen onder een beweging vechten. Deze groep staat onder leiding van de Marokkaan Ibrahim Benchekroun. Het gros van de vrijheidsstrijders komt uit Mdiq, Fnideq, Salé, Fes, Casablanca en Tetouan.

Veel van deze mannen zijn slechts 20 jaar oud en worden door speciale netwerken geworven. Dat de jongens niet zomaar voor de leeuwen worden gegooid blijkt uit het verblijf van Jouied in een trainingskamp waar hij klaargestoomd zal worden. Hij kwam enkele weken geleden via Casablanca en Istanbul terecht in Syrië.

Fnideq
In de stad Fnideq werven ronselaars veel jongeren. De stad blijkt een bron te zijn waar veel uit te halen valt. Dat zegt ook de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernandez.

© Redactie 2013
marokko
syrië
arabische lente
assad
jihad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?