Marokkaans leger heeft eenheid tegen bosbranden na Spaanse training

marokko
1
24 okt '13
Tientallen Marokkaanse soldaten kregen deze maand een speciale training voor de bestrijding van brand.

Gespecialiseerde militaire eenheden van beide landen werken hierin samen. De vijftig Marokkanen krijgen de training van de Spaanse eenheid in het kader van de samenwerking tussen Marokko en Spanje. De soldaten kwamen begin oktober aan in Spanje voor een basisopleiding bosbrandbestrijding onder leiding van instructeurs van het tweede bataljon voor acties tijdens noodsituaties genaamd 'Air Base Moron de La Frontera' in Sevilla.

Volgens El Confidential kwam de Marokkaanse minister van Defensie in april in aanraking met de eenheid. Hij was diep onder de indruk en kondigde aan dat hij het voornemen heeft om een dergelijke brigade in Marokko op te zetten. Toen Spanje groen licht gaf begon het te lopen. In de zomer kreeg de Marokkaanse eenheid vorm. In september bezocht luitenant-generaal Abdelaziz Bennan het hoofdkwartier van de Spaanse eenheid om de plooien glad te strijken.

Hij ontmoette ook verschillende leidinggevenden van het Spaans leger en de minister van Defensie. Vandaag de dag is de Marokkaanse noodeenheid actief en kan het ingezet worden. Marokko kocht eerder vijf blusvliegtuigen nadat het eerder gewezen was op de hulp van Spanje. Bosbranden komen jaarlijks voor in Marokko en het grote voornemen was om zelf strijd te leveren tegen het vuur.

© Redactie 2013
marokko
spanje
bosbrand
brandbestrijding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?