Marokkaan opgepakt voor slaan dochter om hoofddoek

marokko
153
29 okt '13
Een Marokkaanse vader is door de Spaanse autoriteiten gearresteerd wegens het mishandelen van zijn dochter omdat ze weigerde een hoofddoek te dragen.

Dat is althans het relaas van nieuwsbron Diario de Mallorca. Het gebeuren vond plaats in Mallorca. De 46-jarige man werd gearresteerd nadat hij zijn 15-jarige dochter geslagen zou hebben omdat ze geen hoofddoek wilde dragen. De politie werd door de school van het meisje ingeschakeld waarna een arrestatie volgde. Het verhaal dateert van afgelopen mei maar komt nu pas in de media.

De directeur van de school zag dat het meisje kneuzingen en verwondingen had op haar armen en benen. Na haar gehoord te hebben concludeerde de directeur dat de vader de dader was. Na verhoor van de politie bekende de vader. Hij zou haar echter met een riem gestraft hebben om haar slechte cijfers en niet omdat ze de hijab niet wil dragen. De vader met losse handjes gaf ook toe zijn dochter eenmaal geslagen te hebben omdat ze haar broertje negeerde toen hij aan het huilen was en hun moeder boodschappen ging doen. 

Schuldbewust
Hij zwoer daarbij dat het om een eenmalige vergissing ging vanwege stress, veroorzaakt door financiële moeilijkheden. Toen de moeder werd gevraagd om te getuigen ondersteunde ze haar man door te stellen dat het echtpaar hun dochter nooit dwong om een hoofddoek te dragen. In haar familie is dit een persoonlijke beslissing en een vrijwillige daad. De vader werd later vrijgelaten toen sociale diensten concludeerden dat de familie niet radicaal was. 

De hoofddoek is in Spanje een populair item. In 2011 werd een Marokkaans meisje van school gestuurd omdat ze er een draagt. Haar ouders besloten daarop om het meisje terug te sturen naar Marokko om daar naar school te gaan.

© Redactie 2013
marokko
spanje
mallorca
hoofddoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?