Joodse pedofiel ontvlucht Israël en leeft gelukkig in Marokko

marokko
23
1 nov '13
Rabbijn Eliezer Berland heeft een tijd geleden zijn zionistisch land achter zich gelaten om zich te vestigen in Marrakech.

Met zijn witte baard, het slanke silhouet en diepe rimpels kan rabbijn Eliezer Berland vrijelijk deelnemen aan allerlei activiteiten in Marrakech, waar hij inmiddels al maanden verblijft. Bekend om zijn vurige toespraken en grote achterban is de rabbijn een omstreden figuur geworden sinds hij in Israël vervolging riskeert voor het misbruiken van enkele minderjarige meisjes.

De leider van een chassidistische joodse beweging zou misbruik hebben gemaakt van zijn spirituele leidinggevende rol om zijn volgelingen seksueel te misbruiken. Soms waren zelfs volwassen en getrouwde vrouwen het doelwit van zijn seksuele lusten en de misbruik die daarop volgde. De Israëlische pers heeft onlangs een getuigenis van een van de slachtoffers gepubliceerd. 

Toen het vuur hem aan de schenen werden gelegd besloot hij echter om het hazenpad te nemen. Zijn bestemming was Marrakech en dat is geen 'ontsnappingshol'. 

Volgelingen
De Marokkaanse autoriteiten hebben officieel nog geen vinger uitgestoken om de vermeende pedofiel in de kraag te vatten. Ironisch genoeg zijn veel volgelingen zo hecht aan de rabbijn geworden dat ze de aantijgingen met een korreltje zout nemen. De rabbijn - die volgens een joodse blog zijn daden goedkeurt op basis van joodse bronnen - kreeg de afgelopen tijd namelijk zijn volgelingen op bezoek in Marrakech, aldus NRG.

Op foto's is te zien hoe de rabbijn geniet van zijn vrijheid en enkele activiteiten in Marrakech. De volgelingen hebben voornemens om rond hun leider te leven, zoals ze ook deden in de islamitische wijk van Jeruzalem voordat hij op de vlucht sloeg. Volgens een van hen zouden Israëlische functionarissen nog getracht hebben om leden van de gemeenschap onder druk te zetten om de rabbijn niet te volgen. 

'We hebben alles wat we nodig hebben hier'
De joodse volgelingen zijn er in alle rust en stilte. Hun kinderen worden opgeleid en er worden cursussen gegeven door een jood die in Israël een docentenstatus heeft. De lessen gaan voornamelijk over lessen over de Thora en chassidistische stroming. 'We hebben alles wat we nodig hebben, behalve de bomba (een pindasnack)', zegt een van de leden van de beweging.

Volgens Yabiladi wonen de gezinnen vooral in de buurt van de synagoge van Marrakech. De vraag is echter of de Marokkaanse autoriteiten zit te wachten op een pedofiele leider die in eigen land terecht moet staan voor seksueel misbruik. Dit zal waarschijnlijk een lastige kwestie worden omdat Marokko en Israël officieel geen justitiële samenwerking hebben.

Wat dat betreft lijkt het op een doordachte keus van Berland.

© Redactie 2013
marokko
israël
zionisten
rabbijn
berland elliezer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi