Politie geeft Pool treinkaartje om terug te keren naar eigen land

algemeen
0
4 nov '13
De leiding van de politie in Oost-Nederland neemt afstand van de suggestie dat de politie sponsors zoekt om de terugreis van veelplegers naar hun vaderland te financieren.

De politie in Almelo gaf een Poolse veelpleger vrijdag een treinkaartje naar Berlijn en zette een filmpje op Facebook waarop is te zien hoe hij op de trein werd gezet. Maar dat is volgens de politieleiding niet de 'geëigende weg'.

De 23-jarige man had volgens de politie eerder aangegeven graag terug te willen naar zijn geboorteland, maar dat niet te kunnen betalen. Het budget van de politie was niet hoog genoeg om een treinkaartje naar Polen te kopen. De politieleiding stelt in een verklaring begrip te hebben voor de Almelose agenten die 'de vinger hebben willen leggen op de problematiek van veelplegers'.

"De collega's hebben daarvoor een creatieve oplossing toegepast, maar dit is echter geen beleid", staat verder in de verklaring. De politieleiding neemt 'nadrukkelijk afstand' van de suggestie dat de politie sponsors zoekt. De Almelose politie had gezegd dat de actie voor herhaling vatbaar is als zich voldoende sponsors melden.

De veelpleger was na zijn ontslag bij een fabriek in Twente een halfjaar geleden 66 keer opgepakt voor een winkeldiefstal. In hun zoektocht naar een oplossing voelden de Almelose agenten zich alleen staan vanwege alle protocollen die hun werkwijze voorschrijven. Zij spreken van dweilen met de kraan open. "Indien deze missie geslaagd is en deze man keert niet als crimineel terug Nederland, zou deze zet voor herhaling vatbaar kunnen zijn, staat in de begeleidende tekst bij het filmpje op Facebook.

© Novum 2013
politie
treinkaartje
polen
facebook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi