Haitham Al-Haddad komt weer naar Nederland

algemeen
44
5 nov '13
De shariageleerde Haitham Al-Haddad komt weer naar Nederland.

Een jongerenorganisatie in Almere die zich bezighoudt met de verspreiding van de islam zegt dat Al-Haddad volgende week een bezoek brengt aan de 'broeders van Almere'. Vorig jaar leidde een bezoek van de Brits-Palestijnse Al-Haddad nog tot veel ophef. De komst van Al-Haddad naar Nederland leidde vorig jaar onder meer tot Kamervragen waarin werd opgeroepen hem de toegang tot Nederland te weigeren omdat hij zou 'oproepen tot haat'.

De Vrije Universiteit Amsterdam gelastte vanwege de commotie een gepland debat met de shariageleerde af. Vervolgens werd Al-Haddad uitgenodigd voor een debat in De Balie in Amsterdam. Tijdens dat debat deed hij enkele harde uitspraken, waarop Ehsan Jami, oud-voorzitter van het inmiddels opgeheven comité van ex-moslims, aangifte tegen Al-Haddad deed. In datzelfde debat fileerde hij zijn tafelgenoten met nette spraak en onderbouwing. Justitie seponeerde de zaak.

Al-Haddad geeft volgende week vrijdag een lezing bij Moslimjongeren Almere, zo laat de jongerenorganisatie op haar website weten. Daar waar anderen vinden dat hij haat zaait stellen anderen dat hij een goede onderbouwing geeft aan hetgeen hij denkt. Hij heeft meerdere malen het beeld en de beweringen die in de media rond gaan tegengesproken. In Groot-Brittannië lijkt hij dan ook geen 'omstreden' persoon te zijn.

© Redactie/Novum 2013
haitham al haddad
sharia
islam
moslimjongeren
almere
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi