Marokkaans-Nederlandse student omgekomen in Jemen

algemeen
36
5 nov '13
Bij gevechten tussen sjiitische en soennitische moslims in de Jemenitische stad Damaj is een Nederlander om het leven gekomen.

Dat meldt de NOS maandag. De man, een Amsterdammer van Marokkaanse komaf, zou naar Jemen zijn gereisd om te studeren aan de salafistische theologische school Dar al-Hadith, die veel buitenlandse studenten trekt. Hoe de Amsterdammer om het leven is gekomen is niet duidelijk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt tegen de NOS niet op de hoogte te zijn van de dood van een Nederlander in Damaj.

In de provincie Saada in het noorden van Jemen bevechten sjiieten en soennieten elkaar al jaren. Het conflict heeft al veel levens geëist. Een vorige week moeizaam tot stand gekomen wapenstilstand was geen lang leven beschoren. Sjiitische rebellen hebben volgens salafisten maandag een salafistische wijk van Damaj bestookt.

Treurig
Ahmed Marcouch noemde de dood van Ibrahim El Bey 'treurig'. Volgens hem gaat het om een lid van een bekende familie in Amsterdam-Oost. Ook stelt hij dat er al sinds de jaren '80 Nederlandse studenten naar deze school in Jemen gaan.

© Novum/Redactie 2013
soennieten
sjiieten
damaj
jemen
ibrahim el bey
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi