Gijzeling Limburg: man houdt dochtertje gegijzeld

algemeen
0
7 nov '13
De man die donderdagochtend het vuur opende in een wijk in het Limburgse Reuver houdt zijn 3-jarige dochtertje in gijzeling in een woning in het dorp.

Dat bevestigt de politie. Naar aanleiding van de gijzeling zijn omwonenden en basisschoolleerlingen geëvacueerd. De politie probeert met de man in contact te komen. De politie bevestigt dat bij het schietincident, even voor 09.00 uur op straat, in ieder geval één gewonde is gevallen. De vrouw, vermoedelijk zijn partner, is naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie ligt de oorzaak van het incident in de 'relationele sfeer'. De man zou ruzie met de vrouw hebben gehad.

De omwonenden en de leerlingen van de school was in eerste instantie gevraagd binnen te blijven, maar nu is toch besloten hen naar een andere plek te brengen. Waarom daartoe is besloten, kan een woordvoerder van de politie niet direct zeggen. De leerlingen en bewoners worden naar een nabijgelegen zalencentrum gebracht.

De politie vraagt nieuwsgierigen vooral niet naar de woning te komen zodat ze niet onnodig gevaar lopen. De hulpdiensten zijn bezig een informatiecentrum op te zetten waar mensen met vragen zich kunnen melden.

© Novum 2013
reuver
gijzeling
limburg
ex
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi