Transport spullen naar Marokko binnenkort verboden

marokko
127
7 nov '13
Er dreigt zeer slecht nieuws voor de duizenden mensen die hun brood verdienen met het transporteren van spullen naar Marokko.

De regering wil iets doen aan de Marokkaanse buitenlanders die goederen vanuit landen als Nederland, België, Frankrijk en Spanje naar Marokko transporteren om het daar vervolgens te verhandelen. De minibusjes vol goederen worden binnenkort geweerd. Het - voor de handelaren - slechte nieuws staat inmiddels in de Begrotingswet voor 2014. De douane zegt in een reactie dat er vooral schroot in het land binnenkomt.

Dagelijks komen ruim 150 busjes Marokko binnen met keukenspullen, sanitaire goederen, halve fietsen en oude auto-onderdelen. Volgens de autoriteiten zorgt de slechte kwaliteit van de spullen voor een potentieel gevaar bij de Marokkaanse consument. De informele handel is eveneens een doorn in het oog voor Marokkaanse belastinggelden. Jaarlijks verliest de fiscale autoriteit 1 miljard dirham door deze vorm van handel.

Het verbod zal volgens Yabiladi vanaf 1 januari in werking treden. Handelaren zeggen uiteraard niet tevreden te zijn omdat Marokko geen rekening houdt met hun bron van inkomsten.

© Redactie 2013
marokko
begrotingswet
tanger
transport
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?