CNN bezoekt Marokko voor cultureel programma
De Amerikaanse nieuwszender CNN wijdde de novemberaflevering van 'Inside the Middle East' aan Marokko.
13 November 2013
lifestyle

Onder leiding van CNN-reporter Hala Gorani verkent 'Inside the Middle East' elke maand een bepaald land in vooral het Midden-Oosten maar ook in andere delen van de wereld. Het programma wil landen met een speciale mix van authenticiteit en moderniteit in beeld brengen. De programmamakers zien in Marokko een prachtig land waar deze aspecten zeker aan bod komen.

Gorani ging onder meer naar Casablanca en Fes om daar de pracht van diversiteit in de Marokkaanse cultuur te verkennen. Ondanks de hechte band met tradities staan deze twee steden open voor de deugden van moderniteit.

Casablanca
In Casablanca werpt de show licht op de majestueuze grandeur van de Hassan II moskee. Het religieus gebouw heeft alle componenten van de Marokkaanse kunst en weerspiegelt het talent van de Marokkaanse vakmannen en Arabisch-islamitische architectonische kunst.

Fes
In Fes was het programma vooral geïnteresseerd in de medina maar ook daar was genoeg te zien. Zo liepen ze door de eindeloze straten, vol met kooplieden en hun producten alvorens ze bij de leerlooierijen aankwamen. Ook deze oude techniek komt aan bod bij Inside the Middle East.

marokko
cnn
inside the middle east
hala gorani
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi