Nederlandse pedofiel opgepakt in Thailand

algemeen
0
15 nov '13
Een Twent die in 2001 zijn 11-jarige stiefdochter verkrachtte en zwanger maakte is deze week opgepakt in Thailand.

Hij wordt 'een dezer dagen' in Nederland verwacht, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie donderdag weten.

Nederland en Thailand hebben geen uitleveringsverdrag, maar een oplossing werd gevonden door het noodpaspoort dat hij had in te trekken omdat hij zich niet aan afspraken had gehouden. Hierdoor was hij illegaal in Thailand en werd hij opgepakt door de Thaise vreemdelingenpolitie.

Justitie probeerde sinds 2011 te achterhalen waar de Nederlander, Pascal G., verbleef. Onlangs bleek hij in Bangkok te verblijven. Hierop werd met de Thaise justitie overlegd hoe hij naar Nederland kon worden overgebracht. Hij wordt zo snel mogelijk op het vliegtuig naar Nederland gezet. Bij aankomst wordt hij dan direct gearresteerd.

Deze week bezocht misdaadjournalist John van den Heuvel hem volgens De Telegraaf nog op zijn schuiladres in Bangkok. Het zou gaan om een luxe villa in een afgesloten leefgemeenschap. G. gaf volgens de krant aan zich pas in Nederland te willen melden als hij zijn 'persoonlijke zaken' heeft afgehandeld.

G. stelde onschuldig te zijn, maar wilde volgens de krant niet meewerken aan een dna-test. G. verkeerde in de veronderstelling dat hij tot maart volgend jaar in Thailand kon blijven. "Daarna zien we wel weer verder", zou hij hebben gezegd.

© Novum 2013
pedofiel
twente
pascal g
thailand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi