Stellen bekeren zich tot islam om Marokkaanse kinderen te adopteren

marokko
167
15 nov '13
Tientallen Spaanse koppels bekeerden zich onlangs tot de islam om aanspraak te maken op een Marokkaans kind.

Dat meldt het online magazine Teinteresa. Hun motivatie heeft niets te maken met de liefde voor het geloof maar met de diepgewortelde wens voor de kafala van een Marokkaans kind. Een bekering tot de islam is een dwingende eis om deze procedure in Marokko te voltooien. Omdat het vaak om stellen gaat die geen kinderen kunnen krijgen, aarzelen ze niet om 'moslim' te worden in de hoop het ouderschap te kunnen verkrijgen.

Bekering
Ook het echtpaar Francisco en Teresa ondergingen een bekering. De twee waren kort geleden nog in Rabat om zich onder twee gemeenteambtenaren te laten bekeren in het Arabisch. De twee gaan nu door het leven als Abdelwahed en Samia. Tijdens de ceremonie werd hen gevraagd of ze de vijf zuilen van de islam kennen.

'Ja' was het antwoord, zonder uitleg of vermelding welke dat precies zijn. Volgens de website duurde de hele procedure een tiental minuten. 

Kafala
In Marokko is het net als in veel moslimlanden verboden om over te gaan op adoptie. Daarvoor is de 'kafala' in het leven geroepen. Een soort van voogdij of plaatsing in een gezin conform de islamitische wetgeving. Het 'geadopteerde' kind heeft verder geen recht om de naam van zijn ouders te dragen en krijgt bovendien geen deel in een eventuele erfenis. 

Deze verkapte adoptievorm zorgt vaak voor problemen bij Europese gezinnen, die bovendien moslims moeten zijn.

© Redactie 2013
marokko
spanje
adoptie
kafala
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?