'Alleen in België al 30.000 Marokkaanse sjiieten'

marokko
128
15 nov '13
Khaled Alboukraei is Kamerlid voor de Partij van Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) en luidt de noodklok over Marokkaanse bekeerlingen.

Alboukraei heeft naar eigen zeggen gegevens die aangeven dat er ongeveer 30.000 Marokkanen in België nu sjiiet zijn. Hij deed de uitspraken volgens Alyaoum24 tijdens een debat over de begroting voor het ministerie van Islamitische Zaken. Het lid van de regerende partij heeft een paar dagen geleden een bezoek gebracht aan Brussel en benadrukt dat buitenlandse missionarissen zich richten op de tweede en derde generatie Marokkaanse allochtonen in België. 

Nezha Elouafi ziet de ernst van de zaak ook in. Zij weet dat een aantal Marokkaanse meisjes in Duitsland overgehaald zijn, nu een boerka dragen en van alles verbieden terwijl ze refereren naar een Duitse 'sheikh' van Tunesische afkomst. 

Turkije
Elouafi is specialist in de migratieproblematiek en eveneens Kamerlid. De vrouw wil dat Marokko Turkije als voorbeeld neemt en imams van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland traint tegen de bekeringen. 'Wat er aan de andere kant speelt zou een bedreiging kunnen vormen voor de soennitische leer in Marokko', besloot ze.

© Redactie 2013
marokko
khaled alboukraei
pjd
sjiieten
soennieten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi