Verbazing alom bij samenwerking Wilders met racistische Le Pen

algemeen
66
15 nov '13
Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) vindt het samenwerkingsverband tussen Geert Wilders (PVV) en Marine Le Pen van het Franse Front National 'hoogst verbazend'.

Dat zei Asscher vrijdag voor aanvang van de ministerraad. Wilders reageert altijd als door een adder gebeten als hij het verwijt krijgt van extreemrechts en xenofobie, zei Asscher voor de camera van de NOS. "Dat hij nou de samenwerking opzoekt met zo'n partij is natuurlijk hoogst verbazend." Het Front National is een partij met op zijn minst een antisemitisch verleden waar ze 'niet echt ruimhartig' afstand van nemen, zei Asscher.

Ook maakte de partij van Le Pen onlangs nog een zwarte minister uit voor een aap, zei de minister. "Het is zijn keuze, zijn vrijheid, maar ik vind het wel heel veelzeggend", zei de vicepremier. "Ik heb er niets mee, dat begrijpt u." Het Front National is een extreme partij en Wilders en Le Pen vinden elkaar op een standpunt dat slecht is voor Nederland, namelijk dat het land uit de Europese Unie moet, aldus Asscher.

© Novum 2013
asscher
geert wilders
pvda
pvv
le pen
racisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?