Man in Marokko op bruiloft met tweede vrouw gearresteerd
Een Marokkaanse man is op zijn eigen bruiloft opgepakt omdat hij zonder toestemming van zijn eerste vrouw opnieuw trouwde.
16 November 2013
lifestyle

Dat meldt Moroccoworldnews. Voor vrouwen in Marokko die last hebben van een polygame echtgenoot is de aanhouding goed nieuws nu de autoriteiten de familiewet streng handhaven. De familiewet werd door koning Mohammed VI in het leven geroepen en goedgekeurd door de regering. Al Ahdath Al Maghribia meldt dat de 26-jarige man zich flink in de nesten had gewerkt toen hij zijn 21-jarige minnares zwanger had gemaakt.

Om problemen te voorkomen wilde hij zo snel mogelijk trouwen maar dat liet zijn eerste vrouw niet toe. De man zette zijn plannen echter door en organiseerde vorige week een bruiloft met veel gasten en een muziekband. Zijn vrouw liet het daar niet bij zitten en belde de politie. Agenten vielen de feesttent tot grote verbazing van de gasten binnen waarna de bruidegom werd meegenomen.

Marokkaanse familiewet
Deze wet heeft strenge voorwaarden gesteld aan het huwen van meerdere vrouwen en kijkt daarbij naar de islamitische wetgeving. Zo staat in de wet dat een rechter een polygaam huwelijk niet zal accepteren tenzij de man het vermogen heeft om de gelijkheid tussen de vrouwen te waarborgen. Ook moet hij zijn kinderen op alle gebieden even goed behandelen.

Daarbij is 'redelijkheid' over het motief van het huwen van een tweede vrouw ook vereiste.

marokko
polygamie
trouwen
huwelijk
bruiloft
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi