Ifrane scoort zeer goed op wereldwijde lijst schoonste steden

marokko
10
19 nov '13
Ifrane is in Marokko een geliefde stad en dat komt door de combinatie natuur en netheid.

Nu is er ook wereldwijde erkenning voor de bijzondere stad in Marokko. MBC Times verrichtte een onderzoek naar de meest schone steden. De bron gebruikte daarvoor criteria zoals luchtvervuiling, verkeersdrukte, afvalverwijdering, riolering en de beschikbaarheid van water. Een van de sterkste punten van Ifrane is dat er genoeg natuurlijke bronnen zijn waaruit gedronken kan worden. Op basis van het onderzoek kwam MBC tot twaalf steden waar Ifrane alleen het Canadese Calgary voor zich moet dulden.  

Ifrane
Het oordeel over Ifrane was zeer positief. De bron roemde het feit dat er geen industrie is waardoor de luchtkwaliteit optimaal is. Vakantiegangers moeten Ifrane daarbij zeker overwegen. Ifrane doet denken aan bepaalde Zwitserse dorpen en is de perfecte plek om je flink op te laden. In het voorjaar kan er langs de watervallen gewandeld worden in de schaduw van mooie bomen.

Het nationaal park bevat een van de grootste cederplantages ter wereld. Bovendien zal je een warm welkom krijgen van de ondeugende aapjes die gewend zijn aan mensen. Vissen is ook een mogelijkheid gezien de meren en rivieren vol zitten met snoek en forel.

De tien andere steden naast Ifrane en Calgary zijn Helsinki, Honolulu, Wellington, Adelaide, Kobe, Ottawa, Reykjavik, Singapore, Curitiba en Brisbane.

© Redactie 2013
marokko
ifrane
stad
onderzoek
milieu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi