Verslaggever Pownews krijgt klappen (video)

algemeen
0
21 nov '13
De Haagse politie onderzoekt of een verslaggever van Pownews woensdagmiddag is mishandeld door Angolese diplomaten.

Danny Ghosen kreeg naar eigen zeggen vuistslagen in zijn gezicht en bovendien een 'tikkie' van de ambassadeur van Angola. Ghosen heeft aangifte gedaan en ruwe beelden van het voorval ingeleverd, bevestigt een politiewoordvoerder. De verslaggever bloedde, had een losse tand en kampt met pijn aan kaak en oor, meldt het nieuwsprogramma. "Wij onderzoeken wat zich daar heeft afgespeeld", aldus de politiezegsman. Ook zijn beelden van straatcamera's veiliggesteld.

Pownews wilde een item te maken over het voorstel van de PVV om foutparkerende diplomaten aan te pakken. Die betalen hun parkeerboetes lang niet altijd. Een Jaguar en drie andere voertuigen stonden volgens Ghosen verkeerd geparkeerd voor de Angolese ambassade op het Lange Voorhout.

Toen hij een aantal Angolese diplomaten hierop aansprak zou hij klappen hebben gekregen. De diplomaten reden weg in de Jaguar met diplomatiek kenteken. Of het incident een vervolg krijgt is nog maar de vraag. Het Verdrag van Wenen biedt bescherming aan diplomaten, waardoor ze niet kunnen worden vervolgd.

© Novum 2013
angola
pownews
danny ghosen
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?