10 jaar cel voor verkrachter kleine Douaa (8) uit Kenitra

marokko
17
22 nov '13
Het Hof van Beroep heeft zich uitgesproken over de verkrachting van de 8-jarige Douaa in Kenitra.

Douaa werd op 9 september door haar broer naar een supermarkt in de wijk Sidi Yahia El Gharb gestuurd. Toen het kleine meisje niet terugkwam begon haar broer zich zorgen te maken waarna hij een zoektocht inzette. Hij vond haar uiteindelijk in een schuur, naakt en in gezelschap van een man. De vijftiger was ook naakt. De man in kwestie blijkt Douaa vaker misbruikt te hebben maar haar moeder durfde wegens gebrek aan bewijs niet in te grijpen.

Haar vader deed dat wel waarna de politie de vermeende dader in de kraag vatte. De dader probeerde de ouders nog wel te overtuigen met 100.000 dirham zwijggeld maar Douaa's vader hield voet bij stuk. Het land roerde zich met verschillende demonstraties en ook het Nationaal Comité voor Slachtoffers van verkrachting en aanranding bood hulp aan.

Vonnis
Gisteren deed de rechter van het Hof van Beroep in Kenitra uitspraak in de schokkende zaak. Hij besloot de verdachte tien jaar cel op te leggen. Dit tot grote ongenoegen van zijn advocaten Jamila Sayouri en Faiz Masmoudi. Volgens hen zouden er verzachtende omstandigheden zijn en besloten in beroep te gaan. Mogelijk is dit een stap met grote gevolgen gezien de dader ook twintig jaar cel had kunnen krijgen.

© Redactie 2013
marokko
douaa
verkrachting
kenitra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?