Koning Mohammed VI op bezoek bij Obama

marokko
8
23 nov '13
De Marokkaanse koning Mohammed VI is vrijdag aangekomen bij het Witte Huis voor overleg met de Amerikaanse president Barack Obama.

De twee zullen het onder meer hebben over het bevorderen van democratie en economische hervormingen in Marokko en de bestrijding van extremisme. Mohammed VI werd onthaald met een militaire erewacht, die stond opgesteld langs de oprit van het Witte Huis.

Obama zal met de koning waarschijnlijk ook spreken over een slepend conflict tussen Marokko en Algerije. Marokko strijdt al sinds 1975 voor internationale erkenning van de annexatie van de Westelijke Sahara, voormalig Spaans grondgebied. Algerije steunt echter de onafhankelijkheidsbeweging Polisario, die in het gebied een eigen staat wil vestigen.

Marokko heeft recenter voorgesteld de regio verregaande autonomie te verlenen. Het Witte Huis heeft dat een realistisch plan genoemd. Polisario wil echter dat de bevolking van de Westelijke Sahara zich in een referendum over de kwestie mag uitspreken. Polisario weet zich in deze eis gesteund door Algerije.

Beide landen spreken ook over de gezamenlijke belangen in de strijd tegen terrorisme.

© Novum 2013
marokko
mohammed vi
witte huis
obama
algerije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi