Arabisch stel in problemen na weglopen wegens geweigerd huwelijk

buitenland
3
25 nov '13
Een Jemenitische rechtbank heeft zondag het vonnis uitgesteld in een zaak van een Saudische vrouw die ervan wordt beschuldigd in het geheim met haar Jemenitische vriend de grens te zijn overgestoken.

Buiten de rechtbank demonstreerden aanhangers van het stel, dat 'uit liefde bij elkaar wil zijn'. De openbaar ministerie liet zondag weten tijd nodig te hebben om te bepalen op de 22-jarige Huda Abdullah Ali bij de Verenigde Naties kan worden geregistreerd als vluchtelinge, waardoor ze in Jemen kan blijven en met haar vriend kan trouwen. Ze is inmiddels een beroemdheid onder sommige jongeren in Jemen, een traditioneel land waar normaal gesproken niet uit naam van de liefde wordt gedemonstreerd.

Ali's vriend, de 25-jarige Arafat Mohammed Taher al-Qadi, heeft het openbaar ministerie verteld dat Ali's vader zijn huwelijksaanzoek heeft geweigerd, waardoor de twee zich gedwongen zagen samen weg te lopen. Ali wordt aangeklaagd omdat ze illegaal Jemen zou zijn binnengekomen en Al-Qadi wordt ervan beschuldigd haar daarbij te hebben geholpen. "Mijn enige verzoek is dat Huda de status van humanitair vluchteling krijgt zodat ik met haar kan trouwen", zei Al-Qadi zondag.

De Jemenitische Organisatie voor de Verdediging van de Mensenrechten (HOOD) zei eerder dat alle benodigde documenten om Ali als vluchtelinge te kunnen registreren zijn ingediend bij de rechtbank. Volgens een advocaat van HOOD weigert het ministerie van binnenlandse zaken om een afgevaardigde van het vluchtelingenagentschap van de VN bij Ali te laten, die in de gevangenis zit.

© Novum 2013
jemen
saoedi-arabië
huwelijk
liefde
trouwen
huda abdullah ali
arafat mohammed taher al qadi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?