Rijk echtpaar India doodde eigen dochter (14)

buitenland
26
25 nov '13
Een tandartsenechtpaar in India is maandag schuldig bevonden aan de moord op hun 14-jarige dochter.

De dood van het meisje in 2008 - ze werd met doorgesneden keel gevonden - leidde tot veel ophef. Het echtpaar maakte niet alleen een einde aan het leven van hun dochter, maar ook aan dat van de man die hun huishouden runde, bepaalde de rechtbank.

De strafmaat wordt dinsdag bepaald. Rajesh en Nupur Talwar kunnen ter dood worden veroordeeld. Het tweetal liet weten zich gekwetst te voelen door de veroordeling en tegen de uitspraak in beroep te zullen gaan. De welgestelde Talwars, woonachtig in een buitenwijk van New Delhi, vinden dat ze het slachoffer zijn geworden van geklungel bij het politieonderzoek en van de mediahype die rond de zaak ontstond.

Toen de 14-jarige Aarushi in 2008 met doorgesneden keel werd gevonden in haar slaapkamer, ging de verdenking van de politie uit naar de Nepalees die het huishouden runde en die nergens was te bekennen. Uitiendelijk werd zijn lijk gevonden op het dakterras boven de kamer van Aarushi.

Er werden anderen in de zaak ondervraagd, maar er kwam maar geen schot in. De Talwans vroegen in 2011 zelf om een nieuw onderzoek. Dat heeft er nu toe geleid dat zij schuldig zijn bevonden. Ze mochten het proces in vrijheid afwachten, maar werden maandag na de uitspraak meteen in hechtenis genomen.

© Novum 2013
india
moord
dochter
rajesh talwar
nupur talwar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?