Levenslang voor moord op dochter (14)

buitenland
26
26 nov '13
Een tandartsenechtpaar in India is dinsdag tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op hun 14-jarige dochter en de man die hun huishouden runde.

De dood van het meisje in 2008 - ze werd net als het andere slachtoffer met doorgesneden keel gevonden - leidde tot veel ophef. Rajesh en Nupur Talwar werden maandag schuldig bevonden. De aanklagers in de zaak hadden de doodstraf geëist. Wat het motief van het echtpaar is geweest hebben ze niet duidelijk gekregen. Wel hebben ze gesuggereerd dat er sprake zou zijn geweest van eerwraak.

De advocaat van het tweetal sprak van een 'heksenjacht'. Volgens Rebecca John zijn haar cliënten veroordeeld op basis van louter indirect bewijs. In deze zaak is geen recht gedaan. "Dit is een ernstige rechtelijke dwaling", zei ze.

Het tweetal zelf liet maandag al in tranen weten zich diep gekwetst te voelen door de veroordeling en tegen de uitspraak in beroep te zullen gaan. De welgestelde Talwars, woonachtig in een buitenwijk van New Delhi, vinden dat ze het slachtoffer zijn geworden van geklungel bij het politieonderzoek en van de mediahype die rond de zaak ontstond.

Toen de 14-jarige Aarushi in 2008 met doorgesneden keel werd gevonden in haar slaapkamer, ging de verdenking van de politie uit naar de Nepalees die het huishouden runde en die nergens was te bekennen. Een dag later werd zijn lijk gevonden op het dakterras boven de kamer van Aarushi. Ook zijn keel was doorgesneden.

Er werden anderen in de zaak ondervraagd, maar er kwam maar geen schot in. De Talwars vroegen in 2011 zelf om een nieuw onderzoek. Dat heeft nu tot hun veroordeling geleid. Ze mochten het proces in vrijheid afwachten, maar werden maandag na de uitspraak meteen in hechtenis genomen.

© Novum 2013
india
dochter
new delhi
rajesh talwar
nupur talwar
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?