Officier Algerijns leger 'loopt over' en vraagt asiel aan in Marokko

marokko
10
26 nov '13
Een officier van het Algerijnse leger heeft met zijn land gebroken en wil graag politiek asiel in Marokko.

Dat meldt de Marokkaanse krant Al Khabar. 'De officier liep twee dagen geleden over en is zijn land ontvlucht waarna hij in Marokko politiek asiel heeft aangevraagd', zei de krant. De bron wist redenen op te noemen waarom de soldaat vluchtte. 'De betreurenswaardige situatie van mensenrechten en de verslechtering van de koopkracht als gevolg van economische, sociale en politieke problemen zijn enkele redenen van de Algerijnse officier om zijn land te ontvluchten.'

'Deze ernstige crisis is het gevolg van wanbeleid en wijdverbreide corruptie in de hoge sferen van de Algerijnse autoriteiten', meldt Al Khabar. Het moment van de asielaanvraag komt zeer ongelegen uit voor het Noord-Afrikaanse land. Aan de top van Algerije heerst namelijk verdeeldheid over enkele cruciale zaken.

Het besluit van president Abdelaziz Bouteflika om voor een vierde termijn als president te gaan schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Dit om de verslechterende gezondheidssituatie van de veelbesproken leider. Zowel de Marokaanse als de Algerijnse autoriteiten hebben nog niet gereageerd over de asielaanvraag.

© Redactie 2013
marokko
algerije
asiel
leger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi