Sollicitant krijgt mail: 'Is niks, een neger'

algemeen
209
27 nov '13
Terwijl discussies over racisme in Nederland aan de orde van de dag zijn laat een werkgever zien waarom het debat er is.

Jeffrey Koorndijk probeerde een baan te krijgen bij Mike de Wilde Electronics, waar hij ook een sollicitatiegesprek voerde. Hij werd echter geweigerd op basis van zijn huidskleur. Een medewerker stuurde de mail van de afwijzing per ongeluk naar Jeffrey. 'Heb nog even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (een neger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers', viel te lezen.

Jeffrey besloot de mail te publiceren om de ernstige zaak aan de kaak te stellen. Op onder meer Facebook en Twitter raken gebruikers maar niet uitgesproken over de discriminerende afwijzing. Koorndijk heeft aangifte gedaan.

Onze redactie belde voor tekst en uitleg met Mike de Wilde Electronics maar de eigenaar was niet aanwezig. Wel laat een medewerker weten dat de telefoontjes binnenstromen van verbolgen mensen. 'We zijn ons bewust van wat het mailtje teweeg heeft gebracht. We worden platgebeld. Zelfs klanten uit Groot-Brittannië bellen ons om te vragen hoe het zit.'

© Redactie 2013
racisme
arnhem
mike de wilde electronics
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi