Marokkaanse vrouw staat nier af en redt echtgenoot van dood (video)

marokko
32
29 nov '13
Een in levensgevaar verkerende man heeft in zijn echtgenote een levensreddende geliefde gevonden.

Tijdens een programma voor bijzondere verhalen deed Ahmed zijn hartverwarmende verhaal. De Marokkaan kreeg op een gegeven moment last van ernstige pijnen en veel braakneigingen. Na wat onderzoeken bleek een van zijn nieren niet goed te functioneren. Daarop moest hij een peperduur traject in met drie keer per week dialyseren. Hoewel hij enkele onderzoeken zelf moest betalen stonden de medische autoriteiten klaar voor de zieke man.

Uiteindelijk werd bekend dat hij een nieuwe nier nodig had en zo snel mogelijk een nier moest zien te vinden. Zijn broer, woonachtig in het buitenland, aarzelde geen moment en reisde af naar Marokko om zijn nier af te staan. Het werd echter afgeraden door medici omdat er veel onderzoeken plaats moesten vinden. Iemand uit Marokko zou hiervoor handiger zijn.

Bewust van zijn helse taak ging hij op zoek naar een familielid dat bereid was zijn leven te redden. Zijn vrouw - die moest aanzien hoe haar man leed - bood zich vervolgens aan om haar man van een nieuwe nier te voorzien. Na veel onderzoek bleek dat haar nier geschikt was waarna de transplantatie plaats kon vinden. Ahmed zegt in het programma zijn vrouw zeer dankbaar te zijn.

© Redactie 2013
marokko
nier
ziek
operatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi