Duitse agent verdacht van moord en opeten slachtoffer

buitenland
15
30 nov '13
Een Duitse politieman wordt ervan verdacht een andere man te hebben gedood en in stukken gehakt.

Hij had de man, die er over fantaseerde om te worden vermoord en opgegeten, via een chatroom op internet ontmoet. Ze hadden nog maar een paar uur eerder voor het eerst in persoon met elkaar gesproken, toen de 55-jarige politieman zijn nieuwe kennis op 4 november met een mes in de keel stak. De politieman, een handschrift- en documentanalist, werd woensdag op zijn werkplek bij de technische recherche in Dresden opgepakt.

Hij wees agenten enkele plekken aan waar hij het in stukken gesneden lijk van het 59-jarige slachtoffer uit Hannover had begraven, zei politiechef Dieter Kroll vrijdag op een persconferentie. De politie ging op zoek nadat een collega de man op 11 november als vermist had opgegeven. Getuigen meldden twee dagen later dat de man 'vanaf zijn jeugd erover fantaseerde dat hij gedood en door iemand anders opgegeten zou worden', zei Kroll.

Exotisch vlees
De verdachte ontkent dat hij van het lijk gegeten heeft en er zijn tot nog toe geen aanwijzingen dat de laatste wens van het slachtoffer in vervulling is gegaan, zei officier van justitie Lorenz Haase. Rechercheur Maik Mainda zei dat verdachte en slachtoffer na hun kennismaking begin oktober 'zeer intensief' met elkaar hadden gechat, gemaild, ge-sms't en getelefoneerd. De website waar zij elkaar hadden ontmoet ging over 'exotisch vlees'.

Mainda zei dat het onderzoek nog maar net begonnen is en kon verder nog weinig zeggen over het feitelijke motief voor de moord. De zaak lijkt op zijn minst enkele parallellen te hebben met die van de kannibaal Armin Meiwes, tien jaar geleden in Duitsland. Meiwes vermoordde een man die had gereageerd op zijn internetadvertentie waarin hij een jong iemand zocht voor 'slacht en consumptie'; de moord legde hij vast op video.

Meiwes werd wegens moord tot levenslang veroordeeld. "De zaak in Dresden zal tonen hoe makkelijk mensen met de gruwelijkste fantasieën op internet bij elkaar kunnen komen en op steeds lompere wijze hun perversies kunnen uitwisselen", zei politiechef Kroll. "In 99 procent van de gevallen krijgen ze hun kick van die uitwisseling."

© Novum 2013
duitsland
schokkend
moord
kannibaal
kannibalisme
dresden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi