Ex-man horrorpedo Robert M. volgende week al vrij

algemeen
12
3 dec '13
Richard van O., de ex-man van kindermisbruiker Robert M., komt uiterlijk volgende week vrij.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na een bericht van de kranten van HDC Media hierover. Van O. werd eerder dit jaar in de Amsterdamse zedenzaak in hoger beroep veroordeeld tot 4,5 jaar cel. Als verdachten zich in de cel niet ernstig misdragen komen ze vrij zodra ze twee derde van hun straf hebben uitgezeten. Omdat Van O. al sinds december 2010 vastzit, komt hij nu dus vrij.

Het OM wil niet zeggen onder wat voor voorwaarden Van O. vrijkomt. Het is ook niet gebruikelijk om dat te openbaren. De rechtbank had zes jaar opgelegd, maar het hof achtte niet bewezen dat hij medeplichtig is aan het misbruik door Robert M. op oppasadressen. Volgens het hof kan hij echter slechts in één geval als medeplichtige worden gezien, en wel in het geval van een kind dat M. in de echtelijke woning misbruikte.

Justitie had twaalf jaar cel geëist, maar zag geen aanknopingspunt om in cassatie te gaan. M. kreeg negentien jaar cel en tbs opgelegd. Hij heeft bekend 87 kinderen te hebben misbruikt.

© Novum 2013
richard van o
robert m
pedofiel
pedofilie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?