Marokkaans gezin zonder pardon op straat gezet na vakantie in Marokko

marokko
56
4 dec '13
Familie Fliss kreeg de schrik van hun leven toen ze na een vakantie in Marokko terugkeerden naar hun woning in Spanje.

Het gezin van de 36-jarige Mourad Fliss keerde na twee weken vakantie op 22 november terug. Mourad, zijn vrouw en twee kinderen 1 en 3 jaar werden echter uit huis gezet wegens achterstallige betalingen. Bij thuiskomst merkten ze dat de sleutel niet meer in het slot paste waardoor het gezin noodgedwongen de nacht in hun auto moest doorbrengen. Gezien de lage temperaturen was dit allesbehalve een pretje. 

Maffiapraktijken
De verhuurder van hun appartement heeft vooraf geen kennisgegeven over de huisuitzetting. Mourad besloot contact op te nemen met een vereniging speciaal voor slachtoffers van huisuitzetting. Het platform tegen uitzettingen (PAK) besloot het Marokkaanse gezin te helpen gezien het onrecht dat hun aangedaan is. De vrouw van Mourad vertrok ondertussen met haar kinderen naar haar moeder.

Dat zonder spullen omdat alles opgesloten ligt in het appartement. PAK noemde de taferelen van het verhuurdersbedrijf 'tiranniek' en vergeleek het met maffiapraktijken. De vereniging weet namelijk dat een slot veranderen pas mag bij een rechterlijke machtiging. In dit geval was er niet eens een waarschuwing vooraf en is er niets aan gedaan om een regeling te treffen. 

Burgemeester
De organisatie wil nu dat de burgemeester van de stad Ondara zich met de zaak gaat bemoeien. De verhuurder bleek ondertussen wel bereid om een regeling te treffen. Het bedrijf wil dat Fliss een document tekent om de eerder overeengekomen huurovereenkomst te annuleren. Bovendien willen ze de achterstallige huur ontvangen en dat de familie de klacht intrekt. 

PAK adviseert Mourad dit niet te doen omdat uitzetting zonder een gerechtelijk bevel een schending van de rechten van de huurder is. De organisatie roept burgemeester Ximo Ferrando nu op om de zaak op te lossen. 

Ziek
Tot er een oplossing gevonden is moet het gezin zien te overleven met steun van familie en vrienden. De kinderen moeten bovendien elke dag met de bus van hun oma naar school gebracht worden. Door de lage temperaturen zijn de jonge kinderen overigens geruime tijd ziek geweest.

© Redactie 2013
marokko
mourad fliss
marokkanen
spanje
ondara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?