Nu al problemen met Google Glass in verkeer

algemeen
4
4 dec '13
Een vrouw in de Amerikaanse staat Californië heeft een boete gekregen voor het gebruik van Google's 'computerbril'.

De 'computerbril', die beter bekend is als Google Glass, bestaat uit een montuur met een klein beeldschermpje voor het rechteroog. De nieuwe technologie levert tal van problemen op, omdat de wet geen gelijke pas houdt met de technologische ontwikkelingen. De vrouw, Cecilia Abadie, is een van de tienduizend mensen die de nieuwe techniek van Google mogen testen. Ze werd in oktober door een agent aan de kant gezet, omdat ze te hard had gereden.

De agent zag vervolgens dat de vrouw de Google-bril droeg en bekeurde haar onder een wet die normaal gesproken wordt toegepast voor mensen die bijvoorbeeld een film kijken op een beeldscherm tijdens het rijden. Abadie is het niet eens met de bekeuring. Volgens haar stond de Google-bril niet aan tijdens het rijden. Pas toen ze opkeek naar de agent werd het apparaat geactiveerd.

De bril is zo ontworpen dat als de drager zijn hoofd naar boven beweegt, het apparaat vanzelf aan gaat. Bovendien is volgens Abadie de wet waaronder ze werd bekeurd alleen gericht op beeldschermen en kan deze niet worden toegepast op mobiele technologie zoals Google Glass.

De politie van Californië verdedigt de boete door te stellen dat alles wat een bestuurder afleidt van de weg gevaarlijk is en derhalve moet worden ontmoedigd. Google-woordvoerder Chris Dale zei niet eerder te hebben gehoord dat een boete is uitgedeeld vanwege het dragen van Google Glass.

Inmiddels zijn in drie staten wetsvoorstellen ingediend om het gebruik van Google Glass tijdens het autorijden te verbieden.

© Novum 2013
vs
google glass
californië
verkeer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?