Omstreden diplomaat haalt uit naar vrijgezel Rutte

algemeen
13
5 dec '13
De omstreden Russische diplomaat Dmitri Borodin heeft in een afscheidsbrief aan zijn buren uitgehaald naar premier Mark Rutte (VVD).

Borodin respecteert Rutte niet, omdat die geen gezin heeft, staat in de door NRC Handelsblad gepubliceerde brief. "Als privépersoon kan ik zeggen dat ik hou van dit land en zijn inwoners, maar ik ben bang dat dit niet geldt voor het huidige kabinet. Ik ben 46 en de trotse vader van twee kinderen. Ik erken de morele superioriteit niet van iemand van mijn leeftijd zonder gezin", schrijft Borodin, verwijzend naar de eveneens 46-jarige Rutte.

De brief van Borodin is opgehangen in de hal van het Haagse flatgebouw waar hij tot voor kort woonde. Borodin zegt dat het vertrek van hemzelf en zijn gezin niet vrijwillig is. "Maar de hogere belangen van de bilaterale betrekkingen vereisen dat we terugkeren naar Moskou." Hij noemt zijn buren 'aardige mensen' en bedankt hen voor hun steun.

Afgelopen weekeinde verliet Borodin Nederland, nadat hij in oktober het middelpunt was van een diplomatieke rel tussen Nederland en Rusland. De Haagse politie had Borodin opgepakt vanwege mishandeling van zijn kinderen, hoewel hij als diplomaat onschendbaarheid genoot.

© Novum 2013
dmitri borodin
rusland
rutte
diplomaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi