Marokko stuurt soldaten naar Centraal-Afrikaanse Republiek

marokko
63
6 dec '13
Als onderdeel van de internationale operatie om de vrede te handhaven in de Centraal-Afrikaanse Republiek heeft Marokko besloten om soldaten te sturen.

Marokko wil hiermee verslechtering van de situatie in het land voorkomen en een bijdrage leveren aan de stabilisering van de veiligheid. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in een speciale verklaring. Volgens het ministerie zal de Marokkaanse legereenheid de VN-troepen ondersteunen. Hoeveel soldaten Marokko uiteindelijk stuurt is niet bekend gemaakt. 

Marokko reageerde positief over de goedkeuring van resolutie 2127 door de Veiligheidsraad. De resolutie omvat onder meer de inzet van een internationale missie in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Gedurende twaalf maanden moeten de samenwerkende landen, met Frankrijk als frontman, de rebellen terugdringen om de veiligheid terug te laten keren. 

Tot slot sprak het ministerie vol bewondering over Frankrijk, voor de strijd voor vredeshandhaving in Afrika en de samenwerking tussen Rabat en Parijs.

© Redactie 2013
marokko
centraal-afrika
rebellen
soldaten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?