Algerije bevriest betrekkingen met Marokko

marokko
64
9 dec '13
Algerije heeft besloten om alle diplomatieke betrekkingen met Marokko stop te zetten.

De woordvoerder van het Algerijns ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde dat zondag aan tijdens een verklaring. 'Er zullen geen ontmoetingen plaatsvinden tussen ambtenaren van beide landen. Vooral die in Marokko zijn stoppen de gesprekken', zei Omar Bellani. 'De Algerijnse regering voorkomt hiermee dat ambtenaren deelnemen aan activiteiten in Marokko, hoe belangrijk het ook zou kunnen zijn', zo luidde de duidelijke boodschap. 

Vlag Je zou denken dat dergelijke drastische maatregelen het gevolg zijn van een ernstige gebeurtenis. Algerijnse ambtenaren laten echter weten dat de beslissing is genomen nadat de rechtbank van Casablanca een licht vonnis uitsprak in de zaak tegen de jonge activist die de Algerijnse vlag neerhaalde bij de ambassade. De rechter gaf hem een voorwaardelijke straf van twee maanden. Daarvoor zat hij enkele tijd in voorarrest.

Bellani omschreef de uitspraak als 'schandalig', toevoegend dat Marokko de zaak behandelde alsof de activist een verlaten huis of privé-eigendom betrad.

© Redactie 2013
marokko
algerije
koude oorlog
omar bellani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi