Marokkaanse vader vecht met 5 zoons in Syrië

buitenland
64
11 dec '13
Ahmed al-Sha'ara heeft hart voor de Syrische zaak. Zoveel dat hij met zijn vijf zoons in Syrië is om aan de zijde van strijders tegen het regime van Assad te vechten.
Al-Aram meldt dat al-Sha'ara samen met zijn zonen aan de hand en reisde door Europa via Turkije naar Syrië. Onder zijn zonen is ook de 13-jarige Osama. De jongeling verscheen eerder in het nieuws door zijn deelname aan de strijd. Ook vergezelde hij zijn vader tijdens demonstraties in Tanger om aandacht te vragen voor de salafistische gevangenen. Shiraz Maher is onderzoeker aan het Internationaal Centrum voor de Studie van radicalisering en politiek geweld in het King's College in Londen en stelt dat er meer soortgelijke gezinnen zijn. 

'We hebben veel gezinnen gezien, afkomstig uit de Kaukasus en Centraal-Azië. Velen van hen zijn minderjarige kinderen. Minstens een keer per maand gaat een gezin naar Syrië', zegt Maher. De onderzoeker gaat verder: 'Ik denk dat het een kwestie van tijd is tot ook Europese vrouwen naar Syrië gaan. Er is een enorme hoeveelheid interactie tussen strijders in Syrië en Europese vrouwen. Tegen mannen zeggen ze dat het prima is om hun gezinnen mee te nemen'. 

Volgens Maher vormen de families een thuisfront waar de vrouwen de vechters voeden en verzorgen. 
© Redactie 2013
marokko
syrië
arabische lente
ahmed al shaara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
palestina
vn
politiegeweld
iran
amine radi
houthi
duitsland
terrorisme
ongeluk
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech