Londen en Washington staken hulp aan Syrische rebellen

buitenland
7
12 dec '13
De Britse regering stopt met het ondersteunen van de Syrische oppositie zolang de bevoorrading niet op een 'veilige manier' kan verlopen.
Dat heeft het ministerie van buitenlandse zaken woensdag laten weten. Aanleiding is de aanhoudende strijd tussen verschillende rebellengroepen. Een Amerikaanse bron zei eerder op de dag al dat de Verenigde Staten hun steun ook staken. Londen en Washington vrezen dat hulpmiddelen in handen van aan Al-Qaida gelieerde groepen belanden. Het Islamitische Front, een verbond van zes rebellengroepen in Syrië, viel onlangs in Noord-Syrië bases en pakhuizen aan van het Vrije Syrische leger, een oppositieverbond dat wordt gesteund door het Westen. 

De reden voor de aanval is niet duidelijk, maar mogelijk is het conflict ideologisch van aard. Het Vrije Syrische leger is gematigd, terwijl het Islamitische Front wil dat in Syrië de islamitische wetgeving gaat gelden. Het Britse ministerie liet weten de incidenten in Noord-Syrië te onderzoeken en dat zolang deze onderzoeken lopen 'er geen leveringen worden gedaan' aan het Vrije Syrische Leger. 
© Novum 2013
groot-brittannië
syrië
arabische lente
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moord
politie
peter r. de vries
amsterdam
justitie
ridouan taghi
can2019
mocromaffia
irak
leger
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso