Twitter steeds minder populair

algemeen
0
13 dec '13
Nederlanders zijn minder actief op Twitter.

Het sociale medium wordt gemiddeld dertien keer per week bezocht, een jaar geleden was dat nog 22 keer per week. Daarnaast is het aantal berichten dat Nederlanders op Twitter plaatsen in een jaar tijd gehalveerd van acht naar ruim drie berichten per week. Dat concludeert marktonderzoeksbureau GfK. Het aantal Nederlanders met een account op Twitter blijft met 27 procent stabiel. Facebook en Instagram stijgen echter. 

Vorig jaar had 66 procent van de bevolking een pagina op Facebook, dat is dit jaar gestegen naar 72 procent. Fotoapplicatie Instagram is met een marktaandeel van tien procent vooral populair onder jongeren tussen de 13 en 17 jaar. Op dit moment verdient het beursgenoteerde Twitter hoofdzakelijk geld met advertenties die tussen de berichten door geplaatst worden. Hierbij worden in de Verenigde Staten, omgerekend 1,91 euro per duizend timeline-views, flink meer verdiend dan in Europa (27 eurocent). 

Om het voor bijvoorbeeld Europese bedrijven gemakkelijker te maken om te adverteren, heeft Twitter onder meer in Amsterdam een deelkantoor geopend en zijn hoofdkantoor in Dublin uitgebreid. Daarnaast wil het bedrijf zijn diensten uitbreiden door samenwerkingen aan te gaan met televisieaanbieders. Bovendien wordt Twitter al maanden in verband gebracht met een eigen chatapplicatie.

© Novum 2013
twitter
social media
facebook
instagram
internet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi