Marokkaanse activiste hoeft felicitaties koning Mohammed VI niet

marokko
14
13 dec '13
De altijd actieve Khadija Riyadi is sinds jaar en dag actief om de mensenrechten in Marokko te bevorderen.

Riyadi was tot voor kort de voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten en sinds 1983 actief. Voor haar loopbaan kreeg ze dinsdag een bekroning in New York, tijdens de Dag van de Mensenrechten. Grote figuren als Martin Luther King en Nelson Mandela gingen haar in het verleden voor. Zoals gebruikelijk feliciteerde de koning de prijswinnares met haar bijzondere prestatie. 

Riyadi hoeft echter niets te weten van de felicitatie en wuifde deze weg. Voor haar is het slechts een formaliteit zonder betekenis en niet relevant. Op haar beurt droeg ze de prijs ook niet op aan de koning, daar waar het normaliter wel gebruikelijk is. De activiste droeg haar onderscheiding wel op aan de 20 Februari beweging en andere politieke gevangenen. 

Riyadi verzet zich al jaren tegen corruptie, straffeloosheid en voor gelijkheid en de vrijheid van meningsuiting. Tijdens demonstraties is ze regelmatig naar de grond geslagen door de oproerpolitie. De Verenigde Naties is van mening dat zij op dit gebied veel bereikt heeft. 

© Redactie 2013
marokko
khadija riyadi
cmdh
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi