Raja Casablanca na geweldige wedstrijd naar halve finale WK

marokko
63
14 dec '13
Raja Casablanca heeft zich ten koste van CF Monterrey gekwalificeerd voor de halve finale voor het FIFA wereldkampioenschap voor clubs.

Raja Casablanca wist de wedstrijd met 2-1 te winnen. In een enerverende wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, was het de Marokkaanse club die de voorsprong nam. Chemseddine Chtibi opende de score nadat een voorzet vanuit de zijkant verkeerd werd ingeschat door de keeper van Monterrey. Dit was tevens de ruststand. CF Monterrey kwam gretig uit de kleedkamer en ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker.

Tien minuten na rust stond de gelijkmaker ook op het scorebord. Daarna kregen beide ploegen nog voldoende kansen om te scoren, maar in de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord en dus werd er verlengd. In de eerste helft van de verlenging wist Casablanca weer te scoren. Uit een corner kopte Kouko Guehi knap de 2-1 binnen. De Mexicanen gingen weer op zoek naar de gelijkmaker en waren dichtbij.

Maar dankzij een uitblinkende Khalid Askri werd er niet meer gescoord en wist de Marokkaanse club zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor het WK voor Clubs. In de halve finale treft Raja Casablanca Atletico Miniero. De Braziliaanse voetbalcub, waar Ronaldinho onder contract staat, is de winnaar van de Coppa Libertadores. De andere halve finale gaat tussen Bayern Munchen en Guanzhou Evergrande.