Joden willen geen joods bloed van Afrikanen (video)

buitenland
158
17 dec '13
In de zionistische staat is het niet genoeg om joods te zijn om van je rechten te kunnen genieten. Zelfs bloed doneren mag alleen onder strikte voorwaarden.

Ben je niet van Europese komaf krijg je in 'Zionistan' al gauw te maken met racisme. Dat werd wederom bewezen door een schandaal rondom een joodse van Ethiopische komaf. Pnina Tamano-Shata is een Kamerlid en wilde graag bloed doneren bij Magen David Adom, de Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Daar kreeg ze als donkere jodin al gauw nul op het rekest. Een medewerker liet schaamteloos weten haar bloed niet te accepteren.

Dit om de reden omdat het verboden is om bloed van Ethiopische joden aan te nemen. De regel komt van het ministerie van Volksgezondheid en is in het leven geroepen omdat het bloed van de Afrikanen ziektes kan verspreiden. Vooral de angst voor aids is groot. Dit alles werd op camera vastgelegd en later op televisie uitgezonden. Het lid reageerde vol verontwaardiging: 'Ik ben 32 en kwam naar Israël toen ik drie was. Ik deed mijn militaire dienst en heb twee kinderen. Er is geen reden om me op deze manier te behandelen', zei ze. 

Die is er wel degelijk, zo blijkt. Het schandaal blijkt geen incident te zijn en dat weet Tamano-Shata ook. Zestien jaar geleden bleek dat het gedoneerde bloed van Ethiopiërs is weggegooid zonder er iets mee te doen. De Ethiopische joden demonstreerden toen in Jeruzalem tegen de racistische behandeling. 

'Sinds die tijd is er weinig vooruitgang geboekt', zegt het parlementslid tegen Haaretz. Volgens de bron wist de Afrikaanse wel degelijk wat ze kon verwachten. Toch wilde ze het proberen om het bewustzijn aan te wakkeren. Later besloot de organisatie overigens haar bloed toch te willen, maar dat zou ingevroren en niet gebruikt worden. 

© Redactie 2013
joden
zionisten
ethiopië
bloeddonor
magen david adom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?