Moslimgemeenschap Nederland helpt Syrië de winter door

algemeen
13
20 dec '13
Afgelopen weken hebben tientallen moslims in Nederland zich op hartverwarmende wijze gezamenlijk ingezet voor een doel: de pijn van Syrische vluchtelingen gedurende de winter te verzachten.

Met het koude weer en de humanitaire ramp die zich voltrekt in vluchtelingenkampen in Syrië voelden de initiatiefnemers van Help Syrië De Winter Door zich geroepen om iets te doen. Ze deden een oproep aan alle Nederlanders om te doneren. Luiers, voedsel, medicijnen, kachels, schoenen, winterjassen, sokken en babymelk: alles was welkom. Wat er volgde konden de initiatiefnemers alleen van dromen.

Honderden moslims en niet-moslims bestaande uit kleuters, tieners, volwassenen en ouderen bleken bereid om spullen te kopen en te doneren. Bekende winkelketens als Cool Cat en Jumbo bleken eveneens bereid te zijn om te helpen. De warme reacties van mensen zorgde voor een kettingreactie en al gauw stond de opslagplaats in Aalsmeer vol. Het resultaat was overweldigend. Daardoor was de geplande transportvlucht te weinig om alles te vervoeren. 

Vlucht Inmiddels is de cargovlucht in Syrië aangekomen met de eerste tonnen aan hulpgoederen. Daar zijn vrijwilligers van Help Syrië De Winter Door aanwezig om erop toe te zien dat alle hulp bij de vluchtelingen terecht komt. 

Verbonden door goedwilligheid zijn vrijwilligers dagelijks uren bezig in Aalsmeer en ook jij kan een steentje bijdragen. Chapeau!

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina

© Redactie 2013
help syrië de winter door
syrië
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?