Aanslag op bureau Egypte opgeëist

buitenland
9
25 dec '13
De aanslag op een politiebureau in de Egyptische stad Mansoura, waarbij dinsdag zestien mensen om het leven kwamen, is opgeëist door de militante beweging Ansar Beit al-Maqdis.

Met de aanslag wilden de militanten 'het vergieten van bloed van onschuldige moslims' door 'het afvallige regime' wreken. Daarmee doelt de beweging vermoedelijk op de harde aanpak van de Moslimbroederschap sinds het afzetten van president Mohammed Morsi. De aanslag van dinsdag werd uitgevoerd door een zelfmoordterrorist met een bomauto, aldus een bron bij de veiligheidsdiensten. 

De explosie was zo heftig dat een deel van het bureau instortte en een zijmuur van het vier verdiepingen tellende gebouw naar beneden kwam. Tientallen auto's die geparkeerd stonden brandden volledig uit en diverse gebouwen in de omgeving liepen schade op. Meer dan honderd mensen raakten gewond. De bron bij de veiligheidsdiensten wilde geen details over de zelfmoordterrorist kwijt. 

Hij zei wel dat er dinsdagavond een lid van de Broederschap is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag. De verdachte, de 22-jarige Adel Younis Rashid, probeerde naar Turkije te vluchten met zijn moeder en een vriend. Hij is de zoon van een belangrijk lid van de Broederschap. Ansar Beit al-Maqdis heeft al meermaals grote aanslagen opgeëist.

 Ook deed de beweging in september een mislukte poging om de minister van binnenlandse zaken te liquideren.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2013
mansoura
egypte
coup
arabische lente
morsi
ansar beit al maqdis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?