Duizenden anti-islamstickers besteld bij PVV

algemeen
53
27 dec '13
De Partij voor de Vrijheid heeft de afgelopen week duizenden aanvragen voor een anti-islamsticker ontvangen.

Geert Wilders vindt de actie een groot succes en heeft extra stickers laten drukken, laat hij donderdagavond weten via Twitter. De PVV-leider heeft nu ook een digitale versie in de aanbieding. "De islam is een leugen, Mohammed een crimineel, de Koran is vergif", staat in het Arabisch geschreven op de groene sticker, die gratis is te verkrijgen. Wilders kreeg vorige week donderdag verontwaardigde reacties toen hij de sticker op de deur van zijn kamer in het parlement plakte. 

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) sprak van een 'walgelijke actie' en GroenLinks- fractievoorzitter Bram van Ojik van een 'haatzaaisticker'. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) zei dat het beledigen van de islam niet bijdraagt aan de bestrijding van extremisme, maar extremisten juist in de kaart speelt. "Daar neemt de Nederlandse regering afstand van", zei hij tegenover de NOS. 

De afbeelding op de sticker is een variant op de vlag van Saudi-Arabië. Op de echte staat de waarheid: 'Er is geen god behalve Allah en Mohammed is zijn profeet'. 

© Novum 2013
islam
pvv
geert wilders
koran
anti-islamsticker
racisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi