Amazigh en Sahrawi studenten in Marokko slaags

marokko
62
27 dec '13
De Universiteit van Agadir - met het grootste aantal studenten in Marokko - is het decor geworden van uiterst gewelddadige botsingen tussen Amazigh en Sahrawi's.

De spanningen zijn volgens Yabiladi moeilijk te sussen omdat volgende week een proces tegen acht jongeren uit de Sahara begint. Sinds het begin van deze week botsten studenten van beide groepen in de Ibn Zuhr Universiteit in Agadir. Oorzaken voor de ongeregeldheden kunnen niet met zekerheid vastgesteld worden omdat er uiteenlopende verhalen de ronde doen. Zo zou er een Amazigh vlag in rook zijn opgegaan terwijl ook de Sahrawi's op hun beurt boos zijn. 

Een sit-in die de laatste groep hield voor acht gearresteerde kameraden zou uit de hand gelopen zijn door botsingen met de Amazigh. Door de gevechten moesten verschillende studenten naar het Hassan II ziekenhuis geëvacueerd worden. Er zouden messen getrokken zijn. 

Arrestaties De Sahrawi studenten worden ervan verdacht betrokken geweest te zijn bij diefstal en mishandeling in wijken grenzend aan de campus. De studenten zitten vast in de gevangenis van Ait Melloul in afwachting van de eerste hoorzitting van hun proces. Deze staat voor volgende weeg gepland bij het Hof van Beroep in Agadir. De zaak zou de Sahrawi's op de campus nog meer reden hebben gegeven om geweld te gebruiken. 

In de afgelopen jaren zijn dergelijke incidenten wel vaker voorgekomen tussen beide groepen. Ook in Marrakech hebben de twee groepen het regelmatig aan de stok met elkaar.

© Redactie 2013
marokko
agadir
amazigh
sahrawi
studenten
universiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi