Marokkaanse spion drie jaar cel in voor lekken aan Algerije

marokko
10
27 dec '13
Een Marokkaanse militair moest onlangs voor de militaire rechtbank in Rabat verschijnen voor het verstrekken van informatie aan Algerije.

De rechter besloot hem een gevangenisstraf van drie jaar op te leggen en een boete van 500 dirham, meldt Assabah. De bron verklaarde dat de grenswacht zijn spionagepraktijken voor Algerije uitvoerde. Hij was verantwoordelijk voor de beveiliging van de grens Zouj Bghal tussen Marokko en Algerije. Hoewel de rechter genoeg bewijs zegt te hebben ontkende de militair in alle toonaarden. 

Arrestaties De soldaat werd eerder door het Algerijns leger gearresteerd waarna een agressieve ondervraging volgde. De vragen gingen onder meer over de wapens van Marokko en de logistiek van de Koninklijke Landmacht. Na dit verhoor werd hij naar een Algerijnse rechtbank gebracht, die hem tot twee maanden voorwaardelijk veroordeelde. Na deze 'lichte straf' en de uitzetting van de Marokkaan begonnen in Marokko de alarmbellen te rinkelen. 

Ook in zijn thuisland werd hij gearresteerd en voor de militaire rechtbank gebracht. Hij werd beschuldigd van het schenden van de geheimhouding van defensie en het niet naleven van de militaire regels. De officier beweert dat hij geen geheimen heeft doorgespeeld tijdens het verhoor in Algerije.

© Redactie 2013
marokko
algerije
spion
spionage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi