McDonald's gaat uitbreiden in Marokko

marokko
35
31 dec '13
McDonald's gaat op zeer korte termijn een nieuw fastfoodrestaurant openen in Marokko.

Het aantal filialen is de laatste jaren enorm gestegen in Marokko. Als het aan het Amerikaans bedrijf ligt komen daar heel wat restaurants bij. In Khouribga, op 100 kilometer van Casablanca, staat begin 2014 de openingsceremonie van een nieuwe filiaal op de agenda. Met de nieuwe McDonald's wil het bedrijf haar positie versterken. Zeker nu steeds meer multinationals hun heil in Marokko zoeken is uitbreiden van belang. 

Vanaf volgend jaar komt de teller daarmee op 33 restaurants van McDonald's in 14 Marokkaanse steden. Het nieuwe restaurant kostte 2,5 miljoen dirham en zal goed zijn voor het creëren van 50 nieuwe banen. In 2015 wil McDonald's 45 filialen hebben in Marokko. Hoewel het enthousiasme voor fastfood in Marokko toeneemt zijn lokale gerechten in restaurants in de Marokkaanse straten het meest populair. 

Ook toeristen richten zich meer op lokale gerechten. Bovendien is er op social media in Marokko steeds meer aandacht voor de geheimzinnige houding van McDonald's met betrekking tot de herkomst van halal-voedsel. Velen roepen dan ook op tot een boycot totdat het bedrijf duidelijkheid verschaft. Of dat gaat gebeuren is echter nog maar de vraag.

© Redactie 2013
marokko
mcdonalds
fastfood
khouribga
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?