Marokko trekt portemonnee voor burgers die baan verliezen

marokko
4
31 dec '13
De Marokkaanse regering heeft een flinke pot bij elkaar gesprokkeld om mensen die hun baan verliezen enigszins te compenseren.

Marokkanen die hun baan verliezen kunnen vanaf januari 2014 profiteren van een enveloppe van 700 miljoen dirham die de regering beschikbaar heeft gesteld. Dat meldde de Marokkaanse minister van Arbeid en Sociale Zaken Abdullah Sadiki, gisteren. Tijdens een persconferentie in het kader van de staatsbegroting voor het nieuwe jaar kwam hij met het goede nieuws. Alle burgers die hun baan verliezen worden gecompenseerd. 

De minister voegde er wel aan toe dat het plan onder strikte regels uitgevoerd gaat worden om misbruik te voorkomen. Werklozen die al geruime tijd zonder baan zitten vallen niet onder de groep. Bovendien zullen zij die wel recht hebben slechts zes maanden gecompenseerd worden. Zij krijgen dan 70% van het salaris dat zij de afgelopen drie jaar verdienden. 

Ondanks de goede wil gaan veel Marokkanen buiten de boot vallen. Zo zijn veel mensen in de afgelopen jaren werkloos geworden en werken vooral jongeren zonder contracten of enige vorm van registratie.

© Redactie 2013
marokko
abdullah sadiki
werkloosheid
crisis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?