Facebookpagina opgeblazen poes offline gehaald

algemeen
35
3 jan '14
De Facebookpagina over de eerder deze week in Amersfoort opgeblazen poes Luna is offline gehaald op verzoek van de eigenaar van het overleden dier.

De eigenaar meldt op zijn eigen Facebookpagina dat het doel van de pagina was het incident onder de aandacht te brengen, wat volgens hem inmiddels 'meer dan' gelukt is. De politie is een onderzoek naar de zaak begonnen, geeft de eigenaar van de kat aan. 

"En wij willen dit verder aan de autoriteiten overlaten om de boel niet verder te laten escaleren. Omdat ik van mening ben dat Facebook een hulpmiddel is en niet het hoofdmiddel om dit op te lossen, zal in overleg binnen enkele minuten de stekker uit deze site worden getrokken", schreef de man donderdagavond op zijn Facebookpagina. De eigenaar wil volgens RTV Utrecht een einde aan de 'hype' maken die is ontstaan en zou ervoor vrezen dat mensen het recht in eigen handen zouden gaan nemen. 

De man zou het gevaarlijk vinden dat sommige mensen namen hebben genoemd van mogelijke daders. Op de door anderen aangemaakte pagina werd opgeroepen te helpen de daders van de dodelijke mishandeling van de poes te vinden. Op de pagina werd ook tipgeld tot duizend euro uitgeloofd. Luna kwam begin deze week om het leven nadat onbekenden hadden geprobeerd de kat op te blazen door vuurwerk in haar achterste te steken.

De verwondingen waren zo ernstig dat haar baasje haar moest laten inslapen. Donderdag meldde de politie meerdere tips te hebben ontvangen over de zaak. 

© Novum 2014
facebook
amersfoort
luna
dierenbeul
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi